Travel is a Treasure

Afbeelding

Travel is Treasure

Photo shot in 2007. First look after long hike at the wonderful Treasury at Petra, Jordan.

Een schat van onbetaalbare waarde, mijn eerste reis alleen! Ik was 19, net geslaagd voor mijn VWO examen en had een droom. Wat had ik van de wereld gezien? Nog niet zoveel, ik ben opgegroeid in een kleine omgeving. Dorp, met het gezellige ”ons kent ons” midden in de polder waar altijd tegenwind heerst op de fiets. Met mijn ouders op vakantie met de auto door Europa, hup met de tent achterin. Zo zijn we door meerdere landen heen gecrossd: Vlaamse frietjes België, hard over de snelweg in Duitsland, ijsjes in Italie, Andorra (jaa zelfs daar zijn we heen gegaan), strandvakanties Spanje, bergwandelingen in Zwitserland/ Oostenrijk en uiteraard meerdere malen kanoën, pain eten in  Frankrijk. Wel was ik al samen met vrienden van de middelbare school samen wezen surfen in Frankrijk zonder ouders, een enkele keer Amsteram (toen DE grote stad!) bezocht voor een concert in paradiso (en meteen weer terug met de trein :P) maar dat was enkel ook mijn wereldse ervaring.

Net voordat ik het ouderlijke nest zou verlaten zou ik eerst mijn droomreis gaan maken: Israël en Jordanië! Daar ging ik, alleen met het vliegtuig eerst naar Israël. Waarom Israël? Veel mensen vonden het toen maar eng. Toen ik 7 jaar was waren zowel de vader als moeder van mijn vader overleden en lieten een klein bedrag na. Ik wilde iets doen met dat geld, niet zomaar uitgeven aan spullen als ik later groot was. Ik was als klein kind avonturier, altijd in bomen klimmen, vlotten bouwen, ”mijn” wereld willen ontdekken. Ook toen had ik al de interesse in dat land, het land van de Bijbel, het land waar mijn tante ooit lang geleden heen was geëmigreerd. Ik had toen bedacht, dat ik het geld zou gebruiken voor mijn vliegticket. En 12 jaar na dat idee, geld gespaard te hebben, ging het in vervulling. Als ik er op terug kijk was in nog een groen blaadje, en een tikje naif. Maar deze reis heeft mij zoveel gegeven, spannende momenten, maar vooral mooie momenten. Juist omdat ik alleen was ontmoette ik andere mooie mensen, mooie gesprekken met ze. Leerde andere perspectieven en meningen hoe er in andere landen naar dingen werd gekeken. Ik leerde mensen kennen die over de hele wereld kwamen. De schoonheid van de natuur trof mij in mijn hart, de kleuren, geuren en vooral ”het” gevoel.

Het gevoel dat het geeft: de onafhankelijk dat je kan gaan waar je wilt, het adoreren van de natuur om je heen, de ruimte voor al je gedachten, bewonderen wat de wereld je te bieden heeft en weten waarom je op de wereld bent en de dankbaarheid daarvoor. Mijn liefde voor het reizen; andere landen en haar natuur, steden, mensen en culturen willen ontdekken: een schat van onbetaalbare waarde!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s